torsdag 3 juni 2010

Goa grannar

Vi har en del smågrannar som är lite roligare att få besök av än andra eller vad sägs om dessa
där bor herr och fru Rödhake och det är fotat från vårt hallfönster så dom bor ganska nära
hoppas kunna fånga dom på foto nån dag men vill inte störa i onödan
den här filuren kommer på besök lite nu och då och tillhör en av de få fåglar jag känner igen så jag kunde stolt berätta för familjen att det var en nötskrika :)
sedan har vi denna filur jag har faktiskt två små träskulpturer här hemma en föreställer en större hackspett den andra en gröngöling vilket detta då ska vara om jag har rätt vilket jag inte alltid har för jag kan typ 7-8 olika fågelsorter och där ingår även kråka,höna, skata och fiskmås ;)

OK, Lite ljög jag nog, några fler kan jag morfar lärde mig en del då vi satt i köksfönstret och tittade på fåglarna vid fågelbordet, men det finns inte så många skogsfåglar just här i storstan skulle jag vilja påstå.

Koltrastarna som stundvis invaderar gräsmattan (och förhoppningvis rensar den på mördarsniglar) lyckas jag dock inte fota men fåglar i trädgården gör mig glad.
Nu ska jag snart göra denna jordgubbspaj http://www.tasteline.com/Recept/Sommrig_jordgubbspaj och till den serveras det champange ibland behöver man förgylla en vardagskväll också.
KRAM Virrhönan

1 kommentar:

  1. Vilka små mysiga fågelgrannar ni har! Vi bor i lägenhet i centrala Sundbyberg så här är väl inte så mycket djur... men vi har faktiskt en hare som bor på vår bakgård. Han är jättestor och sitter här och käkar varje morgon...
    ;)

    SvaraRadera