tisdag 7 april 2009

Elak Matte

tog med vovvarna till vetrinären idag så nu har dom fått sig två sprutor var och sedan ska dom få piller (för mask) och droppar för andra småkryp som lever här och som man inte vill ha, finns mycket mer skit här för dom att drabbas för än hemma vilket inte är så skoj .

dom har fått rakat vid öronen (vid hörselgången så det inte ska bli så varmt och fuktigt) och analsäckar tömda och dom har fått inskrivet i passen alltihopa så nu är dom också redo att åka till italien.

det var två grymt sura tjejer jag fick dra in till vetrinären och dom var grymt snabb då dom insåg att vi skulle gå, inte direkt deras favoritställe.
deras vetrinär hon fick kämpa för min franska är inte bra och men hennes engelska var bra men knapp men med lite stöd ord på franska och mycket teckenspråk så förstod vi varandra.

fick i alla fall mycket beröm över hur fin dom var och hur fint deras hjärtan lät, här var det vist ovanligt att träffa en 5årig cavalier som inte hade hjärtfel (eller är för tjock) så att Pepsi var så pigg tyckte hon var otroligt roligt och hon var glad att svenska uppfödare verkade ta detta med cavalierer hjärtproblem på allvar.

får väll avsluta med bild på mina skönheter först Pepsi
sedan lilla fröken Kiara hon har sällan tid att sitta still länge nog för att bli fotad
här har vi haft en dag med regn så vi har tagit det ganska lungt varit iväg och handlat tårta och varit till vetrinären då sedan haft lite kalasfika men annars har det varit lungt
kram

3 kommentarer:

 1. Ja, lopp-fästingdroppar får min hund var 6:e vecka, för att undvika dvärgbandmask,fästingar och annat skräp. Avmaskning också med jämna mellanrum såklart. Finns mycket otyg här, huvvaligen. Den bruna fästingen är ju läbbig, de biter ju fast i stora klasar dem så det vill man ju undvika om man kan,*ryser*
  Har du förresten kollat upp om förebyggande mot hjärtmask? Där ni bor blir det ju så varmt att jag tror det finns sandmyggor där.

  SvaraRadera
 2. finns så mycket skit här men nu fick dom allt möjligt mot allt möjligt typ, jag har ju avmaskat dom regelbundet innan och gett dom fästingmedel men nu fick jag något annat starkare och bättre så vi fortsätter med de istället. frågade om hjärtmask men de ingick vist i nått av de vi fick om jag förstod henne rätt.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att höra att vi kommit så långt med vårt avelsarbete i Sverige med friska Cavalierhjärtan!

  Krama om Pepsigumman!

  SvaraRadera