söndag 28 september 2008

ett ljus som brinner av saknad


idag åkte vi upp till katedralen man ser över stora delar av Lyon till veckan är det nämligen barnens farmors födelse och dödsdag så vi tände ett ljus i denna vackra katedral och vet med säkerhet att hon hade älskat vårat äventyr, ,varje gång vi går in i en kyrka tänder vi ett ljus för henne och andra vi mist.



häftiga med katedralen idag var att vi gick ned i katakomberna under kyrkan (bilden ovan är ovan jord) och där var det en till kyrka med högt i tak och vackra dekorationer så där nere i katakomberna brevid en vacker staty av jungfru maria brinner det ett ljus idag för dom vi saknar och framför allt för barnens farmor.





påväg upp igen hittade vi dessutom en bön översatt på många språk och även på svenska

här är några bilder från katakomberna en del lite suddiga men det är svårfotat utan blixt men man ser ju att den underjordiska kyrksalen är minst lika mäktig som den över jord

sedan gick L och M en liten sväng och lyckades fota andra sidan av Lyon, vi hittar vid varje tillfälle fler saker att visa då vi får nya gäster finns så mcyket fint att man aldrig hinner visa allt.


och Lyon har ju även sitt egna eiffeltorn lite mindre och inte lika vackert och nån typ av tvmast eller nått sådant är det så man får inte gå upp i det, men vi har ett i alla fall.

sedan då vi kom hem ville L fota lite till sin blogg så vi gick ut till våra fina buskar och upptäckte att en av dom har lilabär en annan blommar för fullt och en trejde har små blommor som påminner lite om Linneablommor men större.

tycker ni att ni känner igen L:s klänning är det min gamla sammetsklänning som jag hade en jul då barnen var små och L passar verkligen i den och det är ju roligt att den återanvänds för de var en favorit hos mig också.

detta är föresten mitt 200:de inlägg sedan starten 4 september -07

MÅNGA KRAMAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar