onsdag 23 maj 2012

Mina hundar

Pepsi
min härliga tant, hon är en cavalier king charles spaniel, 8år fyllde hon i mars och en del egenheter har hon för sig som att hon inte gillar okända män och att folk har mössor på sig då brukar hon skälla lite men lugnar sig snabbt då hon upptäcker de inte var nått farligt.
Hon är egentligen ganska svårflörtad matte och husse är bäst sedan kommer morfar alla andra får ofta krusa eller muta med godis.
Då hon är nöjd när man myser och kliar henne kärleksmorrar hon vilket vissa tycker låter lite konstigt men hela hennes kroppsspråk visar verkligen hur mycket hon njuter så det är verkligen kärleksmorr.
Tanten brukar inte leka så ofta men ibland händer det att hon kommer med nån av Kiaras minsta leksaker och vill att vi ska kasta lite, men bästa leksaken är tomma toarullar då lever tanten upp och blir alldeles tokig helst ska man ha lite dragkamp också.

En annan av hennes favoritlekar är att brottas med mattes hand i sängen då ska det bitas och morras men det funkar bara att göra så med matte, husse är för läskig och övriga i familjen duger inte heller utan det är våran lek inte ens Kiara fattar sig på den leken.

Pepsi är verkligen ett glädjepiller även om hon är en liten surtant ibland men hon älskar sin matte och har matte ont då brukar Pepsi inte villa gå långa promenader och ligger matte och vilar pga värk då ligger Pepsi nära nära.
Kiara
Hon är Pepsis halvsyster och fyllde 6år i julas hon är vårat yrväder och hon har två lägen on eller off antingen är hon skuttande lycklig eller så sover hon och hon älskar verkligen alla dock tycker hon andra hundar kan vara småläskiga men människor älskar hon verkligen.
Hon uppfostrades av våran katt då hon var liten så bla tvättar hon sig på kattvis genom att slicka på tassen och strycka den över nosen.
Hon bär oftast omkring på en liten mjukis då hon är hemma och hon älskar verkligen sina leksaker och har haft några favoriter  genom åren och varje kväll har hon bäddat ned minst 3 stycken i husse och mattes säng.
Lycka är verkligen att nån i familjen kastar hennes mjukisar då blir hon lycklig hon älskar även att jaga såpbubblor och hon är en hejare på att fånga flugor och äta upp dom, en och annan spindel har hon också fångat.

Hon är verkligen glädjepiller och kallas även kängrun här hemma då hon alltid studsar runt när hon är vaken.
 Dock brukar hon vara helt slut vid åtta tiden på kvällen och vill då att vi ska tända en lampa så hon får gå och lägga sig i husses och mattes säng, hon gillar inte att det är mörk så hon brukar gnälla tills någon tänder åt henne men bäst är ju om fler går och lägger sig samtidigt då blir hon nöjd.

Ibland vill Pepsi ut på en senare kissrunda efter klockan åtta och då brukar jag få bära Kiara helst fortsätter hon sova i min famn en stund innan hon snabbt kissar för att sedan springa tillbaka till sängen.
Kiara har blivit dotterns hund och dom har ett speciellt band eller som dottern säger Kiara är som en jobbig lillasyster ibland då hon helst vill vara där L är och L inte alltid vill ha henne där och lycka är att få vara med L då hon har kompisar hemma.
Hon är verkligen vårat charmtroll som hittar på  en del tokigheter men verkligen älskar allt och alla.

När vi köpte henne skulle vi inte alls ha just hon utan från en annan uppfödare men den tiken gick tom och plötsligt fanns hon där och att hon redan hete Kiara kändes som ödet. Då L var 3år bestämde hon att då hon blev stor skulle hon ha en hund som hete Kiara precis som Lejongkungens dotter och då kändes det verkligen som om det var menat att Kiara skulle komma till just oss. Egentligen skulle vi ju ha en hund som hete Cola för att passa till Pepsi men detta blev ju ännu bättre, helt perfekt.

Hundarna var ju med oss på vårat äventyr i Frankrike och dom är verkligen beresta dom har varit i Frankrike, Italien, Monaco, Luxenburg, Holland, Belgien, Danmark , Tyskland och Sverige så klart. Då vi bilade hem till Sverige brukade vi stanna och rasta dom om vi passerade nått nytt land för har man kissat i ett land har man ju varit där :P och det är inte alla hundar som badat både i medelhavet och i Umeälven

Hundarna själv har aldrig brytt sig bodde vi på hotell så la jag alltid en filt eller kofta på sängen som luktade hemma så la dom sig direkt och sov och brydde sig inte så mycket om att vi inte var hemma, viktigast var att familjen var med.

Undrar du hur man ser skillnad på dom så är Pepsi den med mer brunt på sig och hon har en stor fläck på nosen, Kiara är den vindögde och kobente som alltid studsar istället för att gå lungt och fint.

Finare sällskap och vänner är svårt att få dom ger så mycket kärlek och vist ibland då det är riktigt pissväder ute kan man fundera hur klok man var som valde att skaffa hundar men lite regn är ingenting med tanke på allt dom ger.


1 kommentar:

  1. Vilka sötstrumpor! Hunden är verkligen människans bästa vän. :)

    SvaraRadera