måndag 29 juni 2009

så kom den

värmen alltså idag har det varit runt +30 och speciellt härligt är det inte eller lite skönt men inne är det mörkt och tråkigt för alla fönsterluckor måste vara stängda för att vi inte ska koka bort nattetid. och att vara ute är inte behagligt i alla fall inte för en norrläning men ni vet ju vad jag pratar om sverige har ju haft denna värme i en vecka redan skönast är det då termometern visar runt +25 de är den perfekta temperaturen helt enkelt

igår var L och maken till opseravtoriet som ligger vid parken brevid oss, dom hade öppet hus och L ännu mer frälst hon har länge pratat om att hennes dröm är att bli astronom och den drömmen blev inte mindre hon fick se både venus och solen bla, nu står ett eget teleskop högst upp på önskelistan till 15årsdagen i november eller det har stått högt upp på önskelistan sedan hon fick den tegelstenstunga boken om rymden i julklapp.

har alltid sakt att den tjejen siktar mot stjärnorna

Grattis Mio

idag fyller en liten kille 8år fattar inte vart tiden tagit vägen var ju nyss det var han som var en bebis och att han dessutom nu är storebror, hoppas du får en härlig födelsedag och att du får många fina presenter
ni verkar ju ha toppenväder i norrland i alla fall

här är en bild på födelsedagsbarnet och hans lillebror.

Jätte grattis
kram Virrhönan med familj

söndag 28 juni 2009

L har fotat

L gillar ju annorlunda motiv vist ser dessa härliga ut



själva källan :)
ni glömmer väll inte min tävling några inlägg ned det är inte försent att gissa

avslutar med Kiara hon är alltid så lycklig vart hon är och vad hon än gör.
Det är vist dags för en varm vecka dom tror det ska ligga på +30-35 hela veckan och då är det inte skoj fast de vet ni ju redan ni i norr skillnaden är väll att jag nu vant mig och allt under +30 grader är svalt och skönt och vi har njutit av svalkan hela veckan faktiskt tänk att man skulle tycka +25 vara svalt och skönt, trode jag aldrig.
kram virrhönan

Skolavslutningen

Nu har jag inga bilder från fredagen men det var mest kramar och tårkalas eftersom många elever flyttar, men på torsdagen hade skolan en aktivitets dag för hela skolan med massa tävlingar och lekar och picknick med föräldrar och barn.

Picknick i de gröna

samling i skolans amfiteater, är inte så stor skola som ni ser även om det sitter ett gäng elever på andra sidan trappen också ungefär 120 elever från 4år till 18 var det på skolan detta år och från 45 olika länder.
vi mammor var i alla fall smarta och satte oss i skuggan medan barnen satt i den heta solen.
på förmiddagen var dom indelade i grupper med elever från hela skolan, detta är K:s grupp då dom kör sin hejarramsa som dom vann med
detta är L:s grupp

L fotade en sådan underbar bild så jag måste visa den,
då vi åt satt vi brevid några svenskar och en liten ettåring med världens härligaste bebis hull, L tog många foton som blev jätte bra men denna på hennes små härliga knubbiga händer är de enda jag tänker visa här.
Glöm inte tävlingen jag har nedan

Var var vi i går?


en liten tävling där priset består av en sak inköpt i denna butik, frågan är
vilken stad besökte vi i går.

fast det finns en lite regel priset måste lämnas personligen då det inte går att skicka så släkt och vänner som vi möter på vår väg hemmåt i sommar kommer ha första tjing men alla får delta ändå hinner nån som inte kan få just detta pris först får jag väll fixa ett litet bonuspris som kan skickas. så kom igen nu gissa det är inte så svårt, sniglar och vin är också stort i denna region (som om de inte är det i hela detta land)
Priset är föresten ROSA om det kan vara en ledtråd.
jag har föresten ändrat mina komentarer så jag måste godkänna dom innan dom läggs ut så bli inte förvånad om era svar inte synns direkt och en fördel att då blir det ju svårare att se vad dom andra svarat.
Lycka till

fredag 26 juni 2009

SOMMARLOV

Äntligen har även barnen här sommarlov de firade vi på en italiensk resturang hela familjen sedan han vi till bilen precis då åskan började.
vädret här är lite jobbigt just nu det är sol och moln om vart annat och kvavt och just nu åskvarning tar hellre ett lite mer stadigt väder fast först får åskan gärna rensa luften lite.

har lite bilder men de kommer senare, skolavslutningarna här är inte riktigt som dom svenska men lite tårar blev det ändå och mycket skratt.

kram virrhönan

tisdag 23 juni 2009

fick ett mail

av pappa en annan bloggare bloggar om hans hoj så jag måste väll blogga om det då, kolla in målningarna på hojen bilderna på dom var riktigt bra och pappa fastnade ju på bild även han ;P


går man en sida bakåt i bloggen så hittar man mammas röda hoj också om jag ser rätt och en bild till på min far med mamma skymtande bakom. han är en riktig linsluns om någon sett Plus sommarspeciall om MC så känner ni igen honom där också.

i Lyon har vi fortfarande "kallt" +17 idag och enligt min dator är det +16 i umeå
det är iof svalt och skönt inne i huset men de vore ju skönt att kunna gå ut utan att frysa.

har föresten bakat muffins både stora och mini dom stora blev en katastrof och jag måste baka nytt (ska bjuda på barnens skola) de små blev söta och dom ska jag ta med mig i eftermiddag då jag ska hem till en svenska på fika
formen är storleken större än knäckform så det är verkligen en mumsbit
KRAM

söndag 21 juni 2009

Trippel Grattis

i min släkt känns det som alla fyller år i en grupp med flera födelsedagsbarn under en kort period men dom andra har i alla fall egen födelsedag förutom dessa tre, idag fyller nämligen min mormor år det gör även hennes älsta barnbarn och även den yngsta så idag är det trippeklalas
kossan har inget med födelsedagsbarnen att göra förutom att hon bor på den gård i den pyttiga byn där 2 av dagens födelsedagsbarn bor

GRATTIS igen alla tre och hoppas ni får en fin födelsedag
på gården bor även denna fina vovve som nog också han längtar till i sommar då han får dambesök, Sammy har nämligen alltid haft ett extra gott öga till Pepsi.
annars är det KALLT i Lyon idag Umeå har tom varmare väder än oss, fast vi klagar inte för solen skiner och luften är sval och skön, passar istället på att vädra ordentligt för snart återkommer nog värmen och jag tar faktistk hellre 15-20 grader och sol än över 30 och tryckande hetta i alla fall så länge man fortfarande har en vardag och inte bara kan ligga och trycka i skuggan.
ha en härlig dag själv är jag smått bakis efter en väldigt trevlig avskedsmiddag i går, är flera svenskar som flyttar hem vilket är lite sorgligt dessutom var dom jätte bra hundvakter och det var hos denna familj hundarna bodde i julas. nu ska jag lägga mig i soffan med en bra bok.
kram Virrhönan

fredag 19 juni 2009

Midsommar på IKEA

maken var ledig från jobbet idag så vi åkte till ikea de Ikea som ligger 6mil bort för dom har bättre utbud där, och redan i entren möttes vi av lite midsommarfirande förutom ett valv av ballonger så hade dom dukat upp ett bord med bla sill och lite annat svenskt som dom bjöd på medan dom berättade om svensk midsommar, så jag fick vara lite exotisk då jag berättade att jag var svenska.

vi tog en tur i butiken köpte lite nya tallrikar och annat smått och gott till hemmet och sedan gick vi till resturangen för att äta midsommartallrik, jag avstod den då det var massa sill och de äter ju inte jag men maken var nöjd och han fick även jordgubbar med grädde till efterätt, själv tog jag pommes med kykling och en prinsessbakelse till efterätt, MUMS

innan vi åkte hem gick vi till den viktigaste avdelningen och handlade en massa svensk mat så nu har vi SILL, lax, dammsugare, norrlandsguld, snaps, kanelbullar, bilar och lite annat gott.

sedan hämtade vi hem tonåringarna från skolan en vecka kvar har dom innan det blir lov men nu är alla prov slut i alla fall och de reslutat vi fått höra hittils har varit väldigt bra.
K fick föresten sitt svenska betyg och VG är väll inte helt fel då man inte läst svenska på 1½år och tentar av allt på 3 dagar.

i kväll ska vi grilla och just nu är vädret ganska svenskt eller vad sägs om mulet och regnskurar, skillnaden är väll att termometern fortfarande står på +20.

L ska åka iväg och sova hos en klasskamrat som flyttar snart så vi blir bara 3 till middagen och i morgon ska hon till en annan klasskamrat på avskedsfest och i morgon kväll ska jag och maken på avskedsfest det är många som åker hem i år framförallt i sverigegänget vilket är sorgligt men så är ju livet när man bor såhär.

kram
Virrhönan

torsdag 18 juni 2009

bortskämd

sonen är ledig idag (tack vare alla prov han gjort tidigare) och står nu och lagar lunch till sin mamma iof rester från gårdagens middag men de ska ju ändå stekas upp och jag tror jag kan vänja mig vid att han fixar lunchen resten av sommarlovet fast jag är tveksam om han accepterar det.

annars är det sol och nästan olidligt varmt utomhus.

enda intressanta är väll att vi fått husdjur ovälkomna sådana, skolan gick ut för någon vecka sedan och varnade de yngre att det gick löss dom glömde varna dom äldre så nu har både jag och L fått behandla oss men någon gång ska ju vara den första verkar som om de franska lössen har annan smak än den svenska eftersom vi sluppit under alla år tidigare då det vandrat runt bland barnens kompisar och på skolorna. ja men nån gång ska väll vara den första också nu hoppas vi att vi slipper det fler gånger.

nu börjar vist min lunch bli färdig uppstekt gnocchi med kykling, blir jätte gott.

i morgon ska jag och maken till IKEA på självaste midsommarafton firas ju ändå inte här men dom hade vist en midsommarmeny i resturangen så lite gott får vi kanske äta sedan ska vi handla lite livsnödväniga saker till kvällen som sill och snaps tur IKEA finns för oss utflyttade svenskar.

tisdag 16 juni 2009

regn

mer väder härifrån nu har vi kallt, runt 20 grader och molnigt med skurar så det är nästan långbyxeväder ;)

egentligen är det ganska skönt förutom blåsten.

maken tvättar just nu min bil och barnen pluggar och vovvarna njuter av svalkan
så egentligen händer inte så mycket här just nu

söndag 14 juni 2009

Bilder från sverige

jag fick lite bilder från födelsedagsbarnet som jag fick visa här så först ska ni få se vilken god tårta jag missade, de gröna på tårtan är dock ett strössel jag köpt i frankrike och gett mamma så på ett litet hörn fick jag vara med i alla fall.
Nästa bild är lurigare det är på födelsedagsbarnet själv,
jag ska inte säga gissa ålder men man kan inte tro att hon har barnbarn i tonåren eller hur
Nu ska jag gå isäng vi har långvecka här ingen midsommar här inte utan här får vi snällt gå till skolan och jobb även på fredag kom ihåg det då ni studsar runt midsommarstången på fredag att dansa minst ett extra varv för oss.
kram Virrhönan

Det regnar

tycker ni jag skriver mycket väder nu så är det väll vad de hela handlar om Vilket väder man har just nu speciellt då man vet att ni har sämre där hemma i norr, nu har vi +28 och regn.

ganska härligt skulle jag vilja påstå fast vi har haft strålande sol idag också och då åkte jag, vovvarna och maken till grannbyn och tittade på ett Fort.
vi ska helt klart dit fler gånger och utforska lite mer fanns en hel del spännande tundlar och gångar.
någon som har en aning om vad de sista två bilderna kan föreställa är alltså ett gäng stenar i cirkel med vad det ser ut som kvinnoskulputer eller människoskulpturer kanske men visa har väldigt kvinnliga former, de var inte alls speciellt stor men jag funderar vad den ska föreställa, kanske är det bara konst, vem vet.
fina blommor fanns det också
i morgon har vi en ny födelsedag
Lillkusinen Adam fyller år så vi passar på att skicka våra grattishälsningar via bloggen.
kram Virrhönan

Grattis mamma


Med både tårta och lite blommor så grattar jag min mamma
idag på hennes födelsedag
hoppas du får en härlig födelsedag med mycket solsken och kanske tom en MC tur till kvällen.
både barnbarn och vovvar hälsar så mycket
och grattar till mormor
här tänker vi ta det lungt med firandet barnbarnen pluggar hårt inför veckans examensskrivningar eller L gör, K har ju gjort bort de mesta redan och pluggar de sista inför sista svenskaprovet i morgon sedan var hans lärare så snälla så de flesta examensskrivningar slipper han tack vare att han gjort de stora internationella proven i ämnena redan så han får en jättelugn vecka ÄNTLIGEN han har ju haft väldigt mycket prov och plugg senaste månaden.
Barnen hoppas i alla fall att lärarna är snälla i år och ger bra betyg då dom lyckats övertala sin pappa att dom ska få 10€ för varje höjning och så bra som dom jobbat kan det bli lite pengar.
fast det är först 26 juni barnen får sommarlov så det är fortfarande ett tag kvar.
Kram Virrhönan

lördag 13 juni 2009

bra väder

har vi
så jag njuter mest i värmen än så länge börjar väll klaga snart men nu har vi ju haft "bara" runt 20-25 ett tag så då känns +30 otroligt skönt så vi har haft ännu en lugn helg barnen pluggar och vi föräldrar njuter av värmen.

så tycker ni jag är tyst vet ni att jag bara njuter :) och inte har tid med er

fredag 12 juni 2009

I Går

var jag på lunch hemma hos en av svenskorna tillsammans med lite andra svenskor och vi hade så trevligt så och dom bodde mitt inne i Lyon på 9:onde våningen med en häftig utsikt och en takterass åt tre håll
svårt att visa men alldeles vid lyftkranen är katedralen

på den här bilden ser ni kanske lite bättre. tyvärr blåste det en del så det var lite jobbigt för min nacke efter ett tag.
sedan på kvällen återvände vi till skolan för skolkonsert vilket var lite för högljut för min smak men roligt ändå fast jag han bara hem så kom migränen som ett brev på posten och halv nio gick jag isäng totalt däckad men de var värt det för jag hade en riktigt trevlig dag trots allt.
idag har solen skinit men mitt huvud är fortfarande itne helt bra så jag håller mig inomhus och i skuggan, vi ska vist få en toppenhelg så jag lär få sol så det räcker och blir över.
i kväll blir det grillat och till det blir det italienskt vin, vi har just hittat en italiensk butik nämligen

torsdag 11 juni 2009

Det växer

Vist ser ni att regnet hjälpt de växer, första bilden är tagen

den 5 juni den andra bilden den 10 juni

vist ser ni skillnaden, fast helt grönt får man aldrig på den biten av gräsmattan finns lite för mycket sten i jorden för det.
Pepsi kollar om grannens katt är ute, hon måste alltid ta en sväng till detta hörn och kolla för ibland händer det att katten smiter in på våran tomt och de vill man ju inte, eller pepsi både vill och inte vill kan ju vara hennes kisse samtidigt måste hon ju skälla ut katten medan svansen går som en propeler, Kiara blir bara så glad då katten kommer på besök hon vet inte riktigt hur hon ska göra för att få katten att förstå att hon vill leka med den, katten då Ja glad blir han inte utan fräser och har sig han fattar inte alls vad dessa hemska vovvar håller på med.
nu ska jag snart på lunch med lite svenskor ska bli så trevligt så

onsdag 10 juni 2009

Nu flyttar jag

allt virkat till pysselbloggen så titta in där för att få lite uppdatering på vad jag pysslar med
http://pysselmamman.blogspot.com/

solen skiner i Lyon idag och både jag och hundar njuter, dags att hämta barn i skolan

hej så länge

tisdag 9 juni 2009

Lite regn

har vi fått senaste dagarna bara skurar men det är åskskurar så det är inga små mängder som kommer, men ni såg ju bilderna på gräsmattan från förra veckan att regnet behövs, och lite sol får vi ju ändå
men min kropp gillar inte väderförändringarna som är nu så jag är grymt seg i både kropp och knopp.

finns inte så mycket att skriva om just nu barnen pluggar inför examensskrivningarna som börjar nästa vecka och sonen han skriver proven för svenskan i går och idag och han tyckte att det kändes bra och godkänt är ju de enda som krävs.

nu måste jag åka och handla känns som jag alltid gör det men vi har ju ett pyttekylskåp och en ännu mindre frysbox så några storhandlingar är svårt att göra.

lördag 6 juni 2009

Du gamla du fria.....................

har i alla fall lyssnat på nationalsången idag då jag just nu lyssnar på fotboll på http://www.sr.se/ och just ser det illa ut måste jag erkänna.

men men nu talar vi om annat, jag och maken har idag varit in till stan jag har köpt lite mer garn och sedan har vi gått på den internationellamässan vilket inte var så imponerande eller alla afrikanska länder var häftiga de nordiska var tråkiga och sverige bjöd på pepparkakor och skyltade med IKEA.

här har vi haft en del åska sedan igår kväll och regnskurarna har varit totalt osanolika, man är tacksam om man inte är ute just då för på mindre en 1sec är man totalt genomblöt.

idag på stan satt jag och maken på en uteservering då himmlen öppnade sig tur dom hade markis men lik förbaskad blev vi blöta. gräsmattan blir nog glad i alla fall för nu är den vattnad så det lär räcka minst en vecka

Åskan här är också helt osannolik totalt galet ser mer ut som himmlen brinner än blixtrar häftigt tycker tom åskrädda jag, fast då står jag inte på en höjd direkt utan sitter tryggt i mitt stenhus nere i en svacka tror inte dom som bor uppe på höjderna tycker det är lika skoj alla gånger.

nu ska jag fortsätta virka har virkat en dammsugare idag alltså godsaken inte nått annat, och nu ska jag virka en kanelbulle, jag vet att jag är galen så ni behöver inte oroa er

nu håller jag med publiken i Råsunda som sjunger IN MED BOLLEN I MÅL
avslutar med våran sverigeblomma idag är den extra pyntat med svenskaflaggan också
KRAM
Virrhönan

Hälsning från sverige

så här på svenska flaggansdag
hoppas ni får MC väder pappa :) så hojarna slipper stå i garaget hela dagen
vist är apan söt pappa fick den av mig för många årsedan på den tiden var han rökare de är han inte längre men den är en bra maskot på cykeln.
vi ska iväg på stan är internationell mässa och sverige ska ha ett tält där så kanske kasnke får vi se någon fler svenskflagga idag.
KRAM

fredag 5 juni 2009

ibland är man envis

eller vad säger ni snustorr gräsmatta som dessutom mest består av sten och ändå blommar det


nån som har koll på vad denna envisa blomma heter, tom maskrosorna och vallmon har gett upp så jag är imponerad över envisheten

hundarna blev väldigt nyfikna över vad matte gjorde så dom ar tvungen att gå och kolla om dom gick att äta men de gjorde dom vist inte.

idag är det en sval och grå dag ganska skönt faktiskt jag och hundarna har varit in till byn och gått på marknad köpte bla nypotatis och körsbär, igår var jag föresten också in till byn var och åt lunch med några väldigt trevliga svenskor mycket trevligt och mycker god mat.
virkade en ny morot igår den blev lagom att ha som nyckelring

torsdag 4 juni 2009

Blå morot och prinsesstårtor

nu tänkte jag visa lite pyssel fast detta inte är min pysselblogg fast det vete tusan om detta duger att lägga upp på den bloggen måste öva lite mer de två första fotona bjuder jag på alla är ju inte perfekta jämt :)

men jag har av virkat från en bok denna tjej gett ut http://booip.blogspot.com/

men det är totalt förbjudet att SKRATTA bara så ni vet, först så tog jag de garn jag hade hemma för att testa så jag ber er ignorera färgerna

är ni beredda
här kommer en morot
jag bad er ju att inte skratta,
fast om ni tycker han ser ledsen ut beror det på Kiara hon gillade i alla fall mattes blåa morot.

nästa då, frågan här hemma är vad föreställer det, ett bröst, en hatt eller en prinsesstårta
familjen är inte enig med mamman kan vi väll säga.

men denna ser ni väll var det är i alla fall
nån som vill smaka?
håller just nu på med en rosa också och den är inte stor denna tårta mer som en bakelse skulle jag vilja säga, flaggan är en sådan där liten tandpetarflagga
köpte nytt garn i går i trevligare färger (den gröna är ännu mer prinsesstårtegrön i verkligeheten) och i bomull.
på fotot nedan ser ni storleksskillnaden på figurerna, har nu även köpt oranget så moroten ska få en kompis :)
finns massa fler fina figurer att göra så kanske jag återkommer beror på om ni skrattar eller inte.
kram Virrhönan

God Morgon

solen skiner, himlen är klarblå och det lutar åt ännu en varm och härlig dag idag.

själv har jag fått virkfeber köpt en bok av den här tjejen http://booip.blogspot.com/ och äntligen börjar suget att pyssla komma åter ska visa upp mina alster senare.

hoppas ni får en härlig dag

onsdag 3 juni 2009

mer spikmatta

har ju haft min matta ett tag nu och ligger runt 20minuter dagligen och uppskattar den verkligen, visa dagar ligger jag längre andra inget alls men den gör mig avslappnad och visa väldigt spända ställen i ryggen känns mindre spända sedan har nog inte värken i sig minskat så där jätte mycket men jag får en stunds vila och välmående och det gör att de hela blir en posetiv upplevelse och en posetiv spiral så fortfarande är det nått jag rekomenderar för den med värk eller bara en stressad person. har tom hänt att jag legat på den i solstolen och somnat gott efter bara någon minut

här i Lyon skiner solen vi har haft lite småsvalt några dagar nu med strax över 20grader men nu börjar termometern visa över 25 igen varmare än så behöver det ju inte vara för mig som tycker att under 30 är skönast.

hoppas ni får en fin dag

kramar Virrhönan

måndag 1 juni 2009

Tandlös

nu har jag nått att skylla min virrighet på för nu är jag helt utan visdomständer ;)
sista åkte idag och jag hoppas den läker lika bra som den förra som jag drog för 2veckor sedan.

hatar verkligen tandläkaren men nu är det ett år till nästa gång, finns en fördel att fixa tänderna här också det är gratis allt går på försäkringen som företaget betalar, tack tack.

nu ska jag försöka få i mig lite frukost får bara äta kall och mjuk mat i 2 dagar så det får bli suchi till lunch :)

kram