fredag 12 december 2008

Lussebullar med vit choklad

såg att jag fick frågan om recept och mamma frågade också så här kommer de på virrhönevis ;)

jag gjorde de hela enkelt tog ett lusskattsrecept från arla tror jag eller ica.se finns nog på båda och är ungefär samma jag gjorde på 1liter vätska och jag gjorde lussekatter av hälften och bullar av den andra halvan.

sedan kavlade jag ut som jag gör med en bulldeg (lite svårt att få tunt så gör inte för stor fyrkant för då får du stora bullar) och smörade lite och sockrade lite och sedan la jag vit choklad som jag rivit på rivjärnet och rullade ihop de hela och skar i bullbitar och la i bullformar. tänk på att lägga sockret och chokladen lite mer i mitten för annars ramlar allt ut då man rullar ihop allt.

har bjudit bort en del och bara fått posetiv respons tyvärr som ofta med lussedeg så blir dom snabbt torr så dagen efter är bullarna godas efter 10sec i micron.

makens arbetskamrater som fått lussekatter idag tyckte vist de var exotiskt tyvärr var dom nog lite torra men de tog dom nog ingen skada av


hoppas ni har en härlig lucia
KRAM

1 kommentar:

  1. Det har snöat i natt tung klibbsnö svårt att köra bil men vackert är det och många är utan el då det fallit träd över el-ledningar Men vad gör det Lucia får lysa upp dagen
    Norrland

    SvaraRadera