söndag 13 april 2008

Fransk Lunch

har vi testat idag och fransmän vet ju hur man sitter länge efter 4½ timme var vi de första som bröt upp eftersom tonåringarna var mer än lite less, men oj så trevligt vi haft, var en austrailenska från vår franska grupp som bjöd hem oss då hennes man är fransman och resturangägare, han själv hade inte tid att vara med men han hade lagat en god biff och kyklinggryta och och potatisgratäng och familjens 10åriga dotter hade bakat en underbar kaka (mamman nöjde sig med att servera hennes mat var vist inte ätbar) häftiga barn hade hon också de två minsta på 6 och 4år babblade på engelska (med australiensk brytning så klart) men lika ofta på franska dom tyckte vi var jätte konstiga som inte förstod då dom talade franska och hundarna blev väl skötta barnen var så förtjusta att vi tillslut var tvungen att rädda vovvarna

var också lite skoj att få veta mer om dom man läser franska med vi har bla en Kines som läser fysik, en kroatiska som är biolog och forskar om cancer, en polak som gör ett identitetsprogram och vill jobba för interpol. sedan hade några med sig sin respektive och barn så språkblandningen var hög 7 olika nationaliteter och ännu fler språk det var superhäftigt. sedan är ju franska landsbygden så vacker, men oj så trött jag var då jag kom hem har nu sovit i 1½ timme är inte heller direkt van att dricka vin mitt på dan och rödvin gör ju vem som helst sömning.

är vid sånna här tillfällen man inser vilket äventyr vi lever i just nu att bara kunna bila runt i franska landsbyggden och lära känna människor från hela världen och bara detta att vi verkligen är här.
vi plockade fram kartan idag för att visa vart i sverige vi är ifrån och de var förvånade miner från många men de tyckte det lät häftigt med ljusa somrar mindre skoj med mörka vintrar men jag sa att ska ni till sverige upplev sommaren i norr först och återkom nått år senare och upplev vintern även den i norr så klart södra sverige har väll ingen vinter att skryta om knappt vi i norr har det numera.

Kramar Virrhönan

1 kommentar:

  1. HEJ!
    Kikade in här och ja jag måste säga att ni dels är modiga och dels whao vilket äventyr ni är inne i just nu! En upplevelse för livet och massor av erfarenhet!
    Säkert otroligt spännande att lära känna ett nytt land och nya människor!
    Kände ni någon där innan ni flyttade iväg?

    SvaraRadera