tisdag 21 oktober 2014

Hur orkar du

Nu börjar det dra ihop sig till marknadstider igen och jag får ganska ofta frågan hur orkar du med din värk, svaret är att jag  egentligen inte orkar i alla fall inte själv, jag har hjälp underbar hjälp på de tuffare marknaderna och jag har underbara marknadskollegor som också ställer upp och bär eller ger mig bästa platserna så jag slipper bära lång eller stå i drag. (sedan har jag ju en pirra så jag slipper bära det är också värdefullt)

Sedan handlar det om livskvalitet jag mår bra psykiskt av att få göra nått, alla behöver behövas, å det får kosta med extra värk sedan tar min underbara make lite mer ansvar hemma under marknadstiden så jag får mycket vila.
Jag har även ett bra poker face det syns sällan utanpå att jag har värk så människor upplever mig nog piggare än jag verkligen är men det gör inget för ibland vill jag känna mig lite mer normal också är nog mest på virrigheten man kan märka hur jag mår ju mer värk ju virrigare blir jag.

Viktigt är tillverkningen då jag skapar känner jag inte smärta så bättre medicin finns inte även om det kan bli stela muskler och värk efteråt men jag sitter korta stunder och mår bra inombords då jag gör det och då blir även värken efter lättare att bära.

Viktigast av allt är den respons jag får av kunder och vänner på det jag skapar det bär jag med mig och ibland plockar jag fram det då jag har en extra ond dag.

Så vist jag får ont av att stå på marknader jag blir liggande flera dagar efteråt men jag får känna att jag duger och jag får må bra inombords och framförallt jag får göra det bästa jag vet skapa med händerna.
Skapandet har hjälpt mig från att bli galen många gånger för att alltid ha ont tär på psyket samtidigt ger skapandet mig så mycket positiv energi psykiskt att bättre medicin finns nog inte.

För mig är marknader livskvalitet, att få skapa är livskvalitet, att få träffa underbara marknadsvänner är livskvalitet, att få möta positiva kunder är livskvalitet. och det är värt att få extra värk för att få lite mer livskvalitet i livet för leva med värk är inte livskvalitet så man får ta vara på tillfällena att samla in positiva minnen att plocka fram då kroppen bråkar.

Så TACK alla underbara kunder TACK familj, släkt och marknadskollegor som gör att jag klarar av att stå på marknader och för den energin ni ger mig utan er hade mitt liv varit betydligt tråkigare.

Nu längtar jag verkligen till årets första julmarknad 1-2 november ska jag och maken till Nävertjäl i år står jag inne i tältet, vist ses vi där

Kramar Virrhönan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar