lördag 1 februari 2014

trångt var det

Men vi var på invigningen dock valde vi att stå på sidan av vid sjöbris och fick i alla fall gott att dricka och viltgryta i pitabröd medans vi trängdes och försökte gissa vad som hände där ute drönarna och fyrverkerierna var det bästa med hela kvällen.

Sedan kan man ju se hela föreställningen på SVT play, gå in på västerbottensnytt så finns den där eller se den på tvåan dom har en timmes sammandrag från invigningen

sedan sjuder hela stan det händer saker i varje hörn och det var en härlig känsla att gå på stan trots trängseln, kan jämföras med då vi besökte ljusfestivalerna i Lyon. den där spänningen och förväntan och att de flesta stod ut med trängsel och kö överallt.

Bussarna var gratis vilket vi utnyttjade både mitt på dagen och kvällen men då vi skulle hem fick min kära mor rycka ut trots att vi tog det lugnt var det flera hundra i kö på vasaplan och det var nog en succé för alla bussar gick överfulla från vasaplan inte så skoj för dom som ville stiga på någon annanstans kanske. tur att lilla mamma kunde skjutsa så vi slapp stå där och trängas och framförallt åka en överfull buss.

Tänkte bildbomba er lite från invigningen var en hel del annat som hände i stan också som ni kommer märka. ber om ursäkt att inte alla bilder är superkvalitet hade gamla kameran och tja den är som den är då det är kallt
Har nog aldrig sett så mycket polisbilar samtidigt i stan här skymtades några då vi var på väg ned till sjöbris, såg dock aldrig att poliserna behövde ingripa i nått mer än vägbeskrivning och hoppas kvällen blir lika lugnglasskulpturerna var läckra och läckrare blev dom upplysta på kvällen 

här stod det flera tusen besökare bara en timme tidigare dom fick i alla fall se allt  lite mer rakt fram ifrån 

en liten glimt av vårat torg

och vi passerade några fler torg  då vi skyndade för att bli hämtade ser ni ljusen i himlen det är rester från ljusshowen  och på den andra skymtar våran stadskyrka.
 

Igår var jag på nått som jag aldrig varit på förut ett boksläpp på Bokcafé Pilgatan här poserar författaren David Rydenfalk med min mor.
David är en kompis till min bror och mamma har alltid sagt att hon ska köpa hans första bok så hon stod först i kön på signeringen att det var en diktbok var dock lite oväntat men roligt men vi väntar med spänning på mer böcker från honom.
Ska ni köpa en diktbok i år så tycker n jag ni ska köpa denna han började som en Facebook poet och det blir 5 böcker en med alla dikter sedan en vinter, vår, sommar och höst.// VirrhönanInga kommentarer:

Skicka en kommentar