lördag 23 juni 2012

Nu vänder det

Jag var tvungen att gå ut och fota ljuset vid midnatt på midsommarafton och varför inte jämföra det med bilderna vi tog vid 12 tiden på dagen på nyårsafton, nu lämnar vi de ljusa tiderna och går mot mörkret men först hoppas vi på lite sommarvärme innan det blir vinter igen.

fredag 22 juni 2012

En midsommar med sol

Måste erkänna att det var en extra härlig känsla i morse då vi insåg att vi skulle få en solig midsommar det är ju trots allt inte alltid så vanligt och med denna kalla vår så var förväntningarna låga
Vi firar alltid midsommar med auktionen i Flurkmark så även i år och tittar man noga ser man en midsommarstång också men detta var det närmaste jag kom den.
budgivning pågår 
mitt första fynd 5 lampor och en hel hög lampskärmar för 20:- var en lampa jag var ute efter (den längst bort) men de två i mitten var också fina och passar nog i vårat nya hem resten gav jag bort till lite släktingar 
nästa fynd glömde jag tom fota så glad blev jag det är en byrå med sekretär, väldigt tung och för stor för våran bil, tur morbror bonden både hade nära hem och tillräkligt stor bil. ovanpå byrån ligger makens fynd 3cd hyllor vi betalade 100 för hyllorna tillsammans och 100 för byrån. Jag har alltid velat ha just en sekretär så gissa om jag är lycklig :)
 
med lite tejp och en kusin som höll ordning på grejerna i bilen åkte vi den korta sträckan till den lilla lilla byn inne i skogen byn där fåret Skruttan bor tillsammans med min morbrors familj och min mormor, där får sakerna bo tills vi flyttat.
Mosters hund Nitro ville gärna vara där jag var och gärna kolla vad jag fotade här fick sig Skruttan en liten puss 
 Skruttan har fått en stor inhägnad på gården och var väldigt nöjd att vara mitt i centrum
På landet ska det finnas minst en traktor så klart och på denna bondgård finns det bara traktorer av de rätta märket John Deere
På en bondgård ska det även finnas lite kossor
och varför inte en mormor, min fina mormor fyllde 87år igår
och denna fina utsikt har hon från sin altan
 
 
 
En liten mer bloggvänlig variant av  sju sorters blommor var jag ju också tvungen att fixa, tur jag redan hittat mannen i mitt liv annars hade jag kanske fått sova med datorn under huvudkudden inatt.. 
Pepsi och Kiara var inte med då dom löper istället hade jag en svans hela eftermiddagen då Nitro nog tyckte jag luktade väldigt väldigt gott och helst ville vara där jag var och han tyckte jag var väldigt tråkigt där jag gick och fotade i alla fall de gånger jag fotade annat än honom.

Vi har verkligen haft en toppendag med toppenväder, god mat och fint sällskap och man kan inte kräva så mycket mer än det egentligen, hoppas nu att solen är här för att stanna.

kramar Virrhönan

Glad Midsommar

Har inte mycket blommor på balkongen eftersom vi snart ska flytta men lavendel har blivit en ny favoritblomma för mig då den påminner om Frankrike så med en liten blomma önskar jag er alla en fin midsommar, glöm inte att äta massor av jordgubbar och njuta av den svenska sommaren som förhoppningvis visar sig från sin bästa sida idag.

Kramar Virrhönan

torsdag 21 juni 2012

Sovstilar

Hur många sovstilar kan en liten hund ha, Kiara är experten i familjen eller vad säger ni 
 
 
 Ganska söt inte sant
Pepsi vill inte vara sämre men hon är inte lika fantasi full då det gäller sovstilar
småsura blickar Pepsi gillar inte att matte stör då hon försker sova, Kiara sover lite hårdare

tisdag 19 juni 2012

Sommarlov

Här har vi lugna sommarlovsdagar märks man har tonåringar ingen som behöver roas och är dom hungriga så lagar dom lunch själv idag bjöd sonen mig på tortelini till lunch vilket var trevligt.

Annars gör vi inte många knop min kropp mår inge bra utan värker mest och vädret är ju iof bättre men inte helt på topp dessutom är det mycket flyttfunderingar just nu, många måsten men lite ork men det ska bli skönt att få komma ned på marken igen och inte behöva åka hiss varje gång hundarna vill på promenad.

I morgon onsdag så kommer ett nytt pysselinlägg hos nettans
Till midsommar blir det att åka till midsommarfirandet och aktionen i den större byn innan pyttebyn där fåret Skruttan bor (och mormor och morbror med familj) har vi tur kanske vi hittar nått bra fynd på aktionen till nya lägenheten annars brukar det vara trevligt ändå hoppas dock på lite finare väder så jobbigt med en midsommar som är blöt och kall.

/Virrhönan

onsdag 13 juni 2012

VW-buss

Jag fick en rolig beställning för ett tag sedan en önskan att göra en VW-buss efter att ha sökt på nätet efter ideer eller mönster ritade jag mitt eget mönster, närbilder på mina bussar hittar ni inne hos Nettans scrapbooking4you men mönstret får ni här, kanske sätter jag mig och ritar om det nogrannare en dag med hjälp av datorn men pga av att vi snart flyttar och marknadssäsongen börjar kände jag att tiden inte räckte men jag ville ändå dela med mig om någon annan vill glädja någon med en buss eller två.


om ni undrar över något eller gör en egen buss så lämna gärna ett medelande
Jag har även gjort en buss med lilla Anna bakom ratten till Papermazes Junitävling
// Virrhönan

tisdag 12 juni 2012

Grattis Simon

Idag tog en av mina yngre kusiner studenten och vi var där och gratulerade när han sprang ut.
Sedan åkte vi till byn mitt ute i skogen och där grillade vi och åt tårta och hade väldigt skönt firande av studenten, det kändes nästan sommarvarmt ute förutom en liten regnskur så har vi haft helt OK väder idag.

Minns ni lammet från förra sommaren Skruttan hon är numera ett får och hundarna bryde sig inte alls om henne utan tyckte snarare hon skulle dela med sig av allt gott saftigt gräs som fanns runt hennes hage.

måndag 11 juni 2012

Jordgubbar

Dottern sommarjobbar för Finnerödja denna sommar och säljer jordgubbar utanför våran lokala ICA butik torsdagar, fredagar och lördagar. Ganska bra sommar jobb med en hel del ledigt trots allt och det blir att äta massor av jordgubbar denna sommar för gissa vem hon ringer om hon bara har några kvar och vill sluta :D tur jordgubbar är så otroligt goda.